Publicador de continguts


El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha ratificat la decisió de l'Ajuntament de Palma de no adjudicar el Palau de Congressos al Grup Barceló


30 d’abril de 2018

La decisió del TSJIB, donada a conèixer aquest divendres en roda de premsa, desestima el recurs d'apel.lació interposat contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma.

El Grup Barceló va ser adjudicatari del concurs de gestió del Palau de Congressos i l'hotel annex durant la legislatura municipal del PP. L'actual govern municipal va paralitzar la concessió a l'abril de 2015 després de la detecció d'irregularitats en el procés, i l'hotelera va recórrer aquesta decisió, ara confirmada pel TSJIB.

Joana Maria Adrover, presidenta de Palau de Congressos, ha manifestat que estan «satisfets perquè la sentència recull tots els seus plantejaments» i que, d'haver-se ratificat aquesta adjudicació, «era una pèrdua de diners per a les arques públiques i per al ciutadà». La regidora ha criticat que d'haver-se ratificat la adjudicació del concurs de gestió del Palau de Congressos i l'hotel a l'oferta presentada per Barceló, les arques públiques de les illes tindrien unes pèrdues econòmiques de 7,3 milions d'euros en 15 anys i 17 milions en 35 anys si s'hagués signat el contracte d'arrendament amb Barceló i unes pèrdues de 37,3 milions en 15 anys i 85,1 milions en 35 anys si el consistori hagués venut a l'empresa l'hotel.

La sentència del TSJIB assegura que «la decisió de l'Ajuntament de no ratificar l'adjudicació del contracte que pretenia l'òrgan de contractació es va emparar en raons motivades, avalades per l'informe emès per la UIB i per la intervenció general de l'Ajuntament, raons que pretenen salvaguardar l'interès públic i el compliment de la legalitat».

La vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, ha manifestat que «recollim els fruits del treball ben fet. El Palau de Congressos és una infraestructura molt important que, a finals de 2018 haurà generat una renda 4, 4 milions d'euros».

Per part seva, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que «ha estat una victòria de la legalitat i l'interès públic».