Publicador de continguts


El Palau de Congressos de Palma ha generat des de la seva obertura una renda de 7,5 milions d'euros


5 d’abril de 2019

El batle de Palma, la consellera de Turisme i la presidenta de la societat Palau de Congressos han ofert les xifres del segon any de gestió

Noguera: "El Palau de Congressos genera una activitat turística en temporada baixa basada en la substància grisa i la intel.ligència col.lectiva"

Palma, 4 d'abril de 2018.- Des de la seva obertura al públic l'1 d'abril de 2017, el Palau de Congressos de Palma ha generat una renda de 7.524.324,69 euros per a les arques públiques. Palau de Congressos és una infraestructura pública cedida en règim de lloguer a l'empresa Melià Hotels International des de novembre de 2016 i gestionada de manera conjunta pel Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma des de la societat Palau de Congressos.

El batle de Palma, Antoni Noguera; la vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, han fet balanç de gestió d'aquesta infraestructura pública amb motiu del segon aniversari de la seva posada en marxa. A la roda de premsa hi ha estat presents també el gerent de Palau de Congressos, Francisco Ducrós, i el secretari general de la Conselleria, Josep Mallol.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assenyalat la "gestió d'èxit" que s'està duent a terme a Palau de Congressos. Noguera ha destacat, també, la importància del Palau de Congressos en la temporada baixa de Palma, "perquè genera una activitat turística en temporada baixa basada en la matèria grisa i la intel.ligència col.lectiva" mitjançant una gran quantitat i diversitat d'esdeveniments congressuals. "Representa un pol d'atracció important en el context de la façana marítima, un espai d'oportunitats per a la Palma del futur, devora un barri d'oportunitats com és el Nou Llevant", segons Noguera.

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha explicat que el Palau de Congressos de Palma compleix amb dues de les línies estratègiques del Govern i de la Conselleria que dirigeix, perquè "contribueix a la desestabilització turística i a la diversificació del model turístic basat en la qualitat i no tant en la quantitat".

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de la societat Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, ha valorat "la tendència ascendent" de la infraestructura perquè "s'han superat les previsions inicials". "En dos anys, el deute que Palau de Congressos té amb l'Ajuntament s'ha reduït dels 32 milions als 13, és a dir, ha disminuït en 19 milions amb els ingressos que genera la infraestructura. La nostra previsió és que en tres o quatre anys el deute s'hagi liquidat", ha dit Adrover.


Data darrera modificació: 21 de maig de 2021