Publicador de continguts


El Palau de Congressos de Palma ha generat des de la seva obertura una renda de 3,4 milions d'euros


30 d’abril de 2018

El batle de Palma, la consellera de Turisme i la presidenta de la societat Palau de Congressos han ofert les xifres del primer any de gestió

Noguera: "Vull destacar la transcendència d'una gestió diligent i eficient que ha repercutit positivament en els comptes públics, en els doblers de tothom"

Palma, 30 d'abril de 2018.- Des de la seva obertura al públic, l'1 d'abril de 2017, el Palau de Congressos de Palma ha generat una renda de 3.352.667,60 euros per a les arques públiques, mentre que la previsió d'ingressos global per a finals de 2018 es fixa en 4.446.451,60 euros. Palau de Congressos és una infraestructura pública cedida en règim de lloguer a l'empresa Melià Hotels International des de novembre de 2016 i gestionada de manera conjunta pel Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma des de la societat Palau de Congressos.

El batle de Palma, Antoni Noguera; la vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, i la regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, han fet balanç de gestió d'aquesta infraestructura pública amb motiu del primer aniversari de la seva posada en marxa. A la roda de premsa hi han estat presents també el gerent de Palau de Congressos, Francisco Ducrós, i el secretari general de la Conselleria, Josep Mallol.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assenyalat la transcendència d'una gestió "diligent i eficient que ha repercutit positivament en els comptes públics, en els doblers de tothom". Noguera ha destacat també la importància del Palau de Congressos en la temporada baixa de Palma, "perquè genera una activitat turística des de la responsabilitat social i des de la ciència a través d'una gran quantitat i diversitat d'esdeveniments congressuals", alhora que representa "un pol d'atracció important en el context de la Façana Marítima, un espai d'oportunitats per a la Palma del futur".

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha explicat que el Palau de Congressos de Palma compleix amb dues de les línies estratègiques del Govern i de la Conselleria que dirigeix, perquè "afavoreix l'allargament de la temporada turística als mesos de més baixa afluència" i perquè "ajuda a la diversificació del model turístic, basant-se en la qualitat i no tant en la quantitat".

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Comerç i Treball i presidenta de la societat Palau de Congressos, Joana Maria Adrover, ha destacat que les xifres d'ingressos "confirmen la viabilitat i sostenibilitat de la infraestructura, la idoneïtat jurídica i econòmica del model de gestió elegit per a la seva explotació, i l'impacte positiu i directe en l'economia i la imatge de la ciutat". Adrover ha aportat com a prova la comparativa amb el model de gestió aprovat per l'anterior equip de govern, presidit per Mateu Isern. "Amb els plecs aprovats en aquesta legislatura obtindrem un 33% més d'ingressos del que havia previst el govern del PP a l'anterior mandat municipal".

Data darrera modificació: 30 de novembre de 2022